Wednesday, May 30, 2007

Min ansøgning til last.fm-klubben gik igennem!

Så er jeg også en del af last.fm-familien. Mærkelig nok var brugernavnet Mistersuzuki ikke taget.

Brugergrænsefladen virker intuitiv og selvforklarende. Jeg skal bare lige fatte pointen med at have en embedded player på hjemmesiden og så en downloadet player, som kan ligge på skrivebordet. Jeg kan godt se, at den downloadede player har flere features, så det vil nok være den jeg vil bruge.

Jeg prøvede lige at sætte playeren på en hård prøve. Jeg søgte på 'beta satan' i begge players. De kom op med et par sjove forslag: Marie Frank og Moi Caprice! Al respekt for begge kunstnere, men udover nationaliteten har beta satan og førnævnte 2 intet tilfælles. Det må være tags'ene, som har gjort udslaget.

Lige nu spiller Diefenbach. Hvad er det for noget boring shit? Nå. heldigvis kan man da blokere for røvsyge tracks fremover. En fed og nødvendig feature. Nu kan jeg se at hvis man blokerer for et track på den embeddede player, så er samme track ikke blokeret på den downloadede. Endnu en grund til primært at satse på én af delene.

Hvorfor hedder servicen last.fm? Er det den eneste og sidste musikservice, som stadig vil eksistere i en verden overrendt at zombier?
Hænger det sammen med udtrykket 'last rites'? Dvs. at man skal høre sine yndlingstracks, mens man får den sidste olie (når den tid kommer)?

For dælen hvor er ordet 'scrobbling' et fantastisk ord! I mit næste liv vil jeg arbejde fulltime med at være ham, som opfinder nye ord og udtryk for nye features på nettet. Det må være hyl!

Hvad byder du uventede gæster? Ikke en skid. De kan bare scrobble af!

Thursday, May 10, 2007

To flick or not to flick




Så har jeg også prøvet at flicke lidt på Flickr. Sjovt navn. Hvis man udtaler det lidt forkert og så på tysk betyder det pludselig noget helt andet. Prøv selv!

Flickr er en af de tjenester, som jeg godt kan se formålet med. Jeg mangler måske stadig overblikket over hvilke af de mange online billedtjenester, der er den bedste. Flickr er blevet hypet en del, men måske er det en anden billedtjeneste, der er no. 1 om kort tid. Time will tell.


Nyt onlinebibliotek med et killernavn


Hep!

Så er grundstenen lagt til mit onlinebibliotek i Librarythingregi:
http://www.librarything.com/catalog/headshot
Navnet på biblioteket er 'Headshot' Navnet var sjovt nok ikke optaget i forvejen! Hvilke associationer giver begrebet headshot? Spørger du mig tænker jeg straks på zombiefilm eller first person shooters.

Nu kan hele verden se min seriøse og velassorterede litterære samling. Gad vide om verden også er interesseret i de magasiner, som jeg har under sengen derhjemme? Gad vide om min kone er?

Librarything er nemt at bruge og et must for alle bibliofreaks.
"Never underestimate the power of cataloging'